De beginnende motorrijderwaar moet je op letten bij het kopen van een helm? 

Dus, jij hebt ervoor gekozen om je motorrijbewijs te halen? Dat is al een heel goed begin! Echter komt er meer bij motor rijden kijken dan alleen het besturen van de motor. Een van de belangrijkste onderdelen van je outfit is namelijk de helm! 

De motorhelm, waar moet je op letten? 

Allereerst heb je de jethelm, dit is een basic helm zonder gezichtsbescherming. Ook wel 'het potje' genoemd. Wij van Kalsbeek Motoren merken vaak de klanten met een chopper of met een 'cafe-racer' hier gebruik van maken. 

Daarna komt integraalhelm. Dit is een 'full-face helm'. Dit houdt in dat deze volledig is afgesloten, dit is dan ook de meest veilige keuze in het helmen-segment. Deze helm wordt vaak gedragen door tourrijders of racers.   

Na deze helm is er nog de keuze uit een systeemhelm. Deze helm lijkt op een integraalhelm, echter heeft deze de mogelijkheid om het gezichtsgedeelte van de helm omhoog te klappen. Deze helmen worden vaak gedragen door tourrijders 

De helmschalen bestaan uit verschillende elementen en producten. Zo heb je de polycarbonaat helm, deze helmen zijn gemaakt van een soort plastic buitenschaal en kostten vaak tussen de 80 en 240 euro. Vervolgens hebben we de glasfiber helmen. Deze lichte en sterke helmschaal zit vaak op de duurdere varianten van motorhelmen. Denk hierbij aan een prijs van rond de 350 - 500 euro. Over het algemeen is glasfiber het betere materiaal, dit betekent echter niet dat polycarbonaat niet veilig is! 

Om te bepalen welke helm voor jou geschikt is zul je dus moeten kijken wat voor type motor/rijder jij denkt te gaan worden. Aan de hand hiervan kan je dus het grote aanbod verkleinen naar iets wat bij jou past. Wij van Kalsbeek Motoren geven hier in de winkel dan ook advies in wat het beste bij jou past. Zo zul je de helm met veel plezier dragen!