Gouden motortips voor de zomer! 

De afgelopen dagen was het heerlijk zomers warm en met een beetje geluk behouden we het heerlijke weer. Voor de motorrijder is de grens tussen ‘lekker motorrijweer’ en ‘het weg zweten in een pak’ een hele dunne lijn. Veel rijders kiezen er bij hele warme dagen voor om de motor te laten staan of zonder beschermende kleding te gaan rijden. Beide zijn geen goede optie volgens Kalsbeek Motoren. Bij de aanschaf van motorkleding is het van belang dat het warm, waterdicht en slijtvast is. Maar hoe zit dit in de zomer. Niet alle motorkleding is voldoende ademend voor de warme zomerperiode. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld waardoor iedereen de komende zomer heerlijk kan rijden op warme en minder warme dagen.

Onderkleding
Veel mensen denken dat het dragen van onderkleding gelijk staat aan het warm houden van het lichaam. Het tegendeel is waar. Speciale onderkleding voor de zomer zoals Rev'it Koelvest Liquid zorgen er onder andere voor dat het lichaam koel blijft, dat een motorpak niet blijft plakken aan de huid en het lichaam minder klam en bezweet raakt. Een extra voordeel is dat je minder vaak nieuwe motorkleding hoeft te kopen omdat de functionele onderkleding erg duurzaam is. 

Leer of textiel
Het dragen van motorkleding is natuurlijk altijd aan te raden in verband met de veiligheid. Zorg er alleen wel voor dat het pak dat je draagt geschikt is voor de zomer. Vaak hebben motorpakken op verschillende plekken ventilatie gaten die je met een rits kan openen. Hoe meer wind de kans krijgt je lichaam te bereiken, hoe koeler jij wordt. Het is aan te raden gebruik te maken van een textiel pak aangezien textiel beter ventileert dan leer. Tegenwoordig zijn er ook leren pakken die goed ventileren, maar hierbij is vaak de waterdichtheid een probleem. Let hierop bij de aanschaf!

Motortassen
Probeer het dragen van een (zware) rugzak te voorkomen. Dit zorgt vaak voor een bezwete rug en een verhoogde lichaamstemperatuur. Aan te bevelen is om een motortas aan te schaffen die ook als rugzak kan fungeren na het motorrijden. 

GOUDEN TIP
Mocht je geen koelvest in huis hebben en wil je er net één gaan kopen bij Kalsbeek Motoren, maak dan voor vertrek je T-shirt nat. Tijdens het rijden zorgt de wind ervoor dat je lichaam gekoeld blijft. De gouden tip hierbij is dat het dan raadzaam is om de rits van je jas een beetje open te laten zodat de wind meer kans heeft om je lichaam te verkoelen. 

Dit waren onze gouden tips. Laat je komende week informeren en inspireren bij Kalsbeek Motoren en maak gebruik van onze verschillende acties. 
 
Hopelijk zien we jullie snel en we wensen jullie allemaal alvast heel veel rijplezier tijdens de warme zomerse dagen.