0 product(en)

Helmen

Helmen

Bij Kalsbeek motoren vind je de motorhelm die je zoekt. Motorhelmen van merken als Roof, Shark en AGV. Een goed passende motorhelm maakt onderdeel uit van een veilige motoruitrusting. Naast integraalhelmen, vind je motorhelmen als systeemhelmen en jethelmen. Door onze grote voorraad zijn veel helmen direct uit voorraad leverbaar! En natuurlijk ook helmaccessoires zoals helmvizieren en helmonderdelen. Lees meer

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Typen motorhelmen

Motorhelmen zijn in verschillende typen te vinden. Zoals integraalhelmen, systeemhelmen, jethelmen en crosshelmen.

Integraalhelm

De integraalhelm is de veiligste keuze, omdat ze uit één stuk worden gemaakt. De integraalhelm, ook wel full face helm genoemd, geeft ook het minste windgeruis tijdens het motorrijden.

Systeemhelm

Voor motorrijders die veel toeren kan een systeemhelm de voorkeur hebben. Het kinstuk kan worden opgeklapt waardoor er meer oogcontact mogelijk is met medeweggebruikers. Bijvoorbeeld bij lagere snelheden, zoals bij het toeren met de motor, kan worden gereden met het kinstuk omhoog geklapt.   

Jethelm

Verder heb je als motorrijder de keuze uit de jethelm. De jethelm is gebaseerd op de integraalhelm, echter uitgevoerd zonder kinstuk. Dit maakt de jethelm met name geschikt voor zomerse dagen. Een jethelm biedt dus geen bescherming voor de kin. Bij de luxere jethelmen zie je vaak dat deze beschikken over een ingebouwd zonnevizier.

Crosshelm

Crosshelmen worden vaak gebruikt tijdens motorcross of het rijden op een crossmotor. Crosshelmen zijn hier speciaal voor gemaakt. Crosshelmen beschikken niet over een vizier, het is dus belangrijk dat je een crossbril draagt bij het gebruik van een crosshelm.